Projecten & Nieuws

2025 tm 2027 Internationaal project ‘Men4Dem’

De komende drie jaar werkt Dagmar mee aan een groot Europees Horizon onderzoeksproject, in samenwerking met zes universiteiten in Nederland, Duitsland, Zweden, Polen, Griekenland en Italië en de maatschappelijke koepelorganisatie MenEngaged.

Samen zullen zij het complexe vraagstuk van toxic masculinity, radicalisering, verharding en verwijdering onderzoeken en nieuwe ruimtes creëren voor inclusieve ontmoeting en dialoog. Doel is om open, transformerende ontmoetingen te bevorderen die traditionele normen uitdagen en een weg banen voor een meer rechtvaardige en empathische toekomst.

Het project zal onder andere bestaan uit het ontwikkelen van

  • 2 nieuwe voorstellingen verweven met live wetenschappelijk onderzoek
  • een interactieve videoinstallatie met live wetenschappelijk onderzoek
  • een nieuwe vorm van LARP (live action role play) met live wetenschappelijk onderzoek
  • de doorontwikkeling van een speciale multi-inzetbare digitale onderzoeks- en intervention toolkit.

.

2025 tm 2027 Creating New Connections through Arts-Based Research

In opdracht van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies, ontwikkelt Dagmar een nieuw vak voor Honours studenten van de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en Amsterdam University College. Vanaf februari 2025 zal zij dit vak ook drie jaar gaan geven, Engelstalig.

“In this Arts-Based Research (ABR) course, where traditional boundaries are challenged, you will rethink research and tackle complex issues through creativity.

In this course, you’ll learn how to combine artistic methods—like photography, sound, creative writing, artistic interventions, and drawing—with academic research. Unlike conventional approaches, ABR uses art as a tool for discovery, offering deeper insights and more human-centered solutions to societal challenges. By engaging with verbal and non-verbal, immersive experiences, you’ll connect with “the other” and spark curiosity about those who may seem distant or unfamiliar.

From day one, you’ll explore various creative methods, immediately experimenting and producing your own works to connect with others, inspire new perspectives and create meaningful engagement. Through arts-based reflection, you’ll refine your processes, learning how art communicates emotions and fosters empathy in ways with- and without words.

By the end of the course, you’ll develop a personal arts-based research project, presenting your findings in a final showcase that fosters real connections across divides.

This course equips you with unique tools to explore societal issues, expand your imagination, and integrate creative research into your broader academic journey.”

.

2025 Masterclass “Van Inspiratie naar Innovatie: Activeren van Creatieve Processen”

Veertiendaags masterclass traject voor de studenten aan de master muziektheater van ArtEZ.

.

2025 Arts-Based Research programma en Symposium

Inhoud en organisatie Practicum-maand voor de opleiding Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam: een speciaal Arts-Based Research en Arts-Based Presentation programma voor 250 eerstejaarsstudenten. Dit jaar behandelen we in deze practicum maand het thema van de nieuwe Via Berlin voorstelling ‘Normality No More’ over de neurodivergente geest.

In samenwerking met onder andere Cordaan en de ‘Diversity office’ van de UvA.

Dit jaar creëren de studenten naast hun onderzoek, ook nog zelf en samen met cliënten van Cordaan een uniek meereizend verdiepend en immersief contextprogramma rondom de voorstelling Normality No More. Dit verdiepende programma zal in premiere gaan op 28 en 29 januari in ITA Amsterdam en daarna meereizen met de rest van de theatertournee.

.

2024/ 2025 Premiere Normality No More

Project rondom het vieren van de neurodivergente geest.

Voorstelling, verdiepend contextprogramma en live wetenschappelijk onderzoek in coproductie met Conny Janssen Danst en Ragazze Quartet ism onder andere de Universiteit van Amsterdam en Cordaan.

.

2024 Guest lecture ‘Artistic Research in Context’

Gastspreker bij het internationale samenwerkingsproject ‘Artistic Research in Context’ van HKU-alumni, in samenwerking met masterstudenten uit Istanbul en jonge makers uit Slovenië.

.

2024 Arts-Based Research programma en driedaags Symposium

Practicum-maand voor de opleiding Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam: een speciaal Arts-Based Research en Arts-Based Presentation programma voor 250 eerstejaarsstudenten. Dit jaar behandelen we in deze practicummaand het thema ‘intiem terreur’ rondom onze voorstelling Huis G.

In samenwerking met met onder andere Veilig Thuis, Blijfgroep, Beyond Equality. Eindpresentaties tijdens vier unieke Via Berlin Cafe’s op de NDSM te Amsterdam.

.

2024 Nederlandse premiere Invisible City

Interactieve Installatie rondom het verzamelen van pijnlijke woorden.

.

2023 /2024 Premiere Huis G.

Project over intiem terreur: voorstelling verweven met live wetenschappelijk onderzoek, omringd door een verdiepend contextprogramma met workshops en gesprekken ism onder andere de Radboud Universiteit en Universiteit van Amsterdam, Veilig Thuis en Blijfgroep.

.
2023 Guest Lecturer Symposium England: Creative Practice on hot social topics
Creative Practice on hot social topics & Arts-Based Research

Freedom Festival Hull, Engeland

.

2023 Internationale premiere Invisible City

Freedom Festival Hull / Engeland

Interactieve Installatie rondom het verzamelen van pijnlijke woorden.

.

2023 Internationale Instant Loneliness

Freedom Festival Hull / Engeland

.

2023 Masterclass serie Arts-based Research Hull University, England

Masterclass traject voor studenten van de universiteit in Hull, Engeland, van de faculteiten drama, film, muziek, criminologie en social justice.

.

2023 Masterclass traject voor Honours Academy Radboud Universiteit

Nieuw vak voor de Honours Academy van de Radboud universiteit. Thema van deze lesmethode is ‘Op een nieuwe manier omgaan met conflicten’, die we samen ontwikkelen met juriste Barbara van Riel. Uitkomst van deze vijf maanden Arts-Based Research onderdompeling is het kaartspel: De Conflictkit. Ism spelontwerper Bruno Setola.

.

2023 Masterclass traject Arts-based Research aan de Radboud Universiteit

Na het succes van de masterclasses in 2022 aan bachelor-, master- en Honours studenten van verschillende faculteiten van de Radboud universiteit, is Dagmar gevraagd om een Arts-Based Research Masterclass traject te ontwikkelen samen met kunstenares Madelinde Hageman voor de 3de jaar bachelors van de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Radboud Universiteit.

Het vak begint in Nederland waarna er van op afstand 6 weken begeleid wordt tijdens het onderzoek van de studenten in India, Suriname en Nederland. Feb tm april 2023

.

2023 Masterclass “Van Inspiratie naar Innovatie: Activeren van Creatieve Processen”

Voor het derde jaar op rij geeft Dagmar een veertiendaags masterclasstraject aan studenten van de master muziektheater aan ArtEZ.

In 2023 start de masterclass met een intensieve training van 12 dagen voor de 1ste- en 2de jaars samen, die dagmar samen geeft met musicus Oene van Geel.

Hierna worden de 1ste jaars tm juli verder begeleid in het creëren van een muziektheater performance voor het Over het IJ festival 2023.

.

2023 Arts-Based Research programma en Symposium

Dagmar organiseert met de Via berlin Academie de Practicum-maand voor de opleidingInterdisciplinaire Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam: een speciaal Arts-Based Research programma en Symposium rondom (in)tolerantie, voor 300 studenten.

.

2023 Openingscollege Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen

Dagmar geeft 4x openingscollege aan in totaal 300 studenten voor het vak Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

.

2023 Data reveal en publicatie Acts of Citizenship

Op verschillende plekken verschijnt de publicatie van èn organiseert Via Berlin debat rondom de resultaten van het grote live onderzoek dat verweven was met de voorstelling Acts of Citizenship (zie www.viaberlin.nl voor de hele publicatie). Ook worden we op diverse plekken uitgenodigd als gastsprekers om te vertellen over de bijzondere resultaten en deze nieuwe methode.

Via berlin Academie ism 7 wetenschappers van het Hot Politics Lab en 40 studenten van de opleidingen sociologie en Psychologie van de Universiteit van Amsterdam.

.

2022 2023 Acts of Citizenship

Muziektheater &  live wetenschappelijk onderzoek in één over de vraag ‘ingrijpen of niet ingrijpen?’ bij grote internationale problemen en valt empathie te manipuleren? Oerol en Theatertournee.

.

2022 Gastspreker bij Symposium over IMPACT LEARNING

georganiseerd door het Instituut voor Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam

.

2022 Guest Lecturer Symposium England: Creative Practice on hot social topics
Creative Practice on hot social topics & Arts-Based Research

Freedom Festival Hull, Engeland

.

2022 Ontwikkeling nieuwe beoordelingsmethode Masterscripties RU
op basis van Arts-Based Reflection

Dagmar wordt gevraagd om met haar team mee te denken over een nieuwe beoordelingsmethode voor masterscipties bij de opleiding Antropologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

In juni 2022 worden de eerste studenten aan de hand van deze nieuwe methode daadwerkelijk beoordeelt. het Via berlin team wordt gevraagd om mee in de beoordelingscommissie te zitten.

.

2022 Ontwikkeling Nieuwe lesmethode ‘IMAGINE’

Dagmar wordt gevraagd door het Instituut van Interdisciplinaire Weetenschappen

(verbonden vaan de Universiteit van Amsterdam) om een nieuwe lesmethode te ontwikkelen voor de Honors-studenten bij het vak The Next Great Small Transformation

.

2022 Masterclass voor Honours studenten  Radboud Universiteit

Dagmar is na het succes van haar masterclass in juli 2021, teruggevraagd om weer een masterclass te geven aan de honours-studenten van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De studenten komen van een veeltal verschillende opleidingen: rechten, filosofie, Transnational Ecosystem-based Water management, Medische Biologie, Globalasation Migration & Development, Wiskune, Religiewetenschappen, Comparative Politics, Artificial Intelligence, Particle & Astrophysics, Environment & Social Studies, Culturele Antropologie, Cognitieve Neuroscience, Geneeskunde en Sociologie

.

 2022 Masterclass “Van Inspiratie naar Innovatie: Activeren van Creatieve Processen”

Na het succes in 2021 is  Dagmar gevraagd weer een masterclass traject te geven voor de studenten aan de master muziektheater aan ArtEZ.

In 2022 start de masterclass met een intensieve training van 7 dagen voor de 1ste- en 2de jaars samen. Hierna worden de 1ste jaars tm juli verder begeleid in het creëren van een muziektheater performance voor het Over het IJ festival 2022.

.

2022 Officiële oprichting van de Via Berlin Academie

Dagmar Krijgt met Via Berlin voor drie jaar subsidie van zowel het VSB fonds als van Stichting Doen, voor het verder uitwerken van de Via Berlin Academie.

Hierin werkt Dagmar structureel samen met de Universiteit vav Amsterdam, de Radboud Universiteit en ArtEZ hogeschool voor de Kunsten.

Zie vooral ook www.viaberlin.nl

.

2022 Masterclasses Arts-based Research aan de Radboud Universiteit

is Dagmar gevraagd om een Arts-Based Research Masterclass traject te ontwikkelen samen met kunstenares Madelinde Hageman voor de 3de jaar bachelors van de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Radboud Universiteit

.

2022 Reprise Instant Loneliness

Deel drie van het drieluik ism Cello Octet Amsterdam gemaakt tijdens de corona pandemie, gaat weer in reprise en wordt overladen met ontroerde reacties

.

2022 Openingscollege Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen

Dagmar geeft 4x openingscollege aan in totaal 300 studenten voor het vak Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam

.

2021 Masterclass voor Honours studenten  Radboud Universiteit

Dagmar is gevraagd een speciale masterclass te ontwikkelen voor de honours-studenten van de Radboud Universiteit te Nijmegen.

.

2021 Via Berlin Academie & Master Muziektheater ArtEZ

Dagmar is gevraagd een masterclass traject te ontwikkelen voor studenten van de master muziektheater aan ArtEZ hogeschool en Universiteit.

De masterclass begint met een intensieve training van 7 dagen voor de 1ste- en 2de jaars van ArtEZ hogeschool en masterstudenten van de universiteit samen.

Hierna werden de master studenten van de Hogeschool nog verder door Dagmar begeleid tm juli, in het creëren van een muziektheater performance voor het Over het IJ festival.

.

2021 Openingscollege Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen

Dagmar geeft 4x openingscollege aan in totaal 300 studenten

voor het vak Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam

.

2021 Reprise Instant Loneliness

Deel drie van het drieluik ism Cello Octet Amsterdam gemaakt tijdens de corona pandemie en wordt overladen met ontroerde reacties

.

2021 tm 2024 Via Berlin krijgt opnieuw Meerjaren subsidie

Dagmar krijgt met Via berlin voor de tweede keer meerjarensubsidie van het Fonds Podiumkunsten en meerjarensubsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, VSB fonds en Stichting DOEN

.

2020 Instant Loneliness

Deel drie van het drieluik ism Cello Octet Amsterdam speelt tijdens de corona pandemie en wordt overladen met ontroerde reacties.

.

2020 Openingscollege Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen

Dagmar geeft 4x openingscollege aan in totaal 300 studenten

voor het vak Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam

januari 2020

.

2019 Bejubelde Jubileum voorstelling LOST TANGO

10 jaar Via Berlin wordt gevierd en gemaakt ism Orkater en het Ragazze Quartet

grote zaal voorstelling overal uitverkocht

.

2019 Openingscollege Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen

Dagmar geeft 4x openingscollege aan in totaal 300 studenten voor het vak Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam

.

2018 Twee   Internationale  YAM-awards

De choreografie ‘ SHADOW MUSIC ‘ die Dagmar in 2017 maakte met de 25 musici van het Norwegian Chambre Orchestra te Oslo is bekroond met 2 prestigieuze Internationale YAM-Award;

Best Large Ensemble èn Production of the year 2018!

.

2018   Dagmar hoofdrol in Russische voorstelling

Eind november 2018 repeteert Dagmar in Moskou voor de bijzondere voorstelling IN TOUCH, die na veel succes in Moskou, Londen en Parijs, begin december haar Nederlandse en Belgische première zal beleven. De voorstelling werd bekroond met een Gouden Masker.

.

2018                   Breaking the Silence – naar China

De Voorstelling BREAKING THE SILENCE van VIA Berlin ism met het Berlage Saxophone Quartet is uitgenodigd om te komen spelen op het grote Theater festival van Wuzhen.

Van 14 tm 23 oktober gaat Via Berlin op tournee en zal de voorstelling 5 keer in China spelen met boventiteling in het Engels en Mandarijn.

.
2020 tm 2023       Instant Loneliness

Derde deel van het Instant-drieluik van Via Berlin in co-productie met Cello Octet Amsterdam.  Concept, tekst en spel o.a. Dagmar Slagmolen. Co-regie Dagmar Slagmolen & Choreograaf Pim Veulings

Internationale premiere Freedom Festival Hull/ Engeland september 2023.

.

2012/ 2020              Cellostorm toert nog steeds met veel succes door Europa!

Gevierde Muziekvoorstelling i.s.m. Cello Octet Amsterdam.  Genomineerd voor de Europese YEAH award 2015 en de Mondiale YAMA award 2013. Toert nog steeds met veel succes door europa. Zo stonden we meerdere keren in verschillende steden in Duitsland, Luxemburg, Lichtenstein, België, Polen en Italië. Concept, muzikale dramaturgie en regie Dagmar Slagmolen.

.

2019                        Bejubelde jubileum voorstelling Lost Tango

voor het tienjarig jubileum van Via Berlin maakten wij samen met Carel Kraayenhof, het Ragazze Quartet, Orkater en Meral Polat een grote zaal voorstelling die zowel op Oerol als in de theaters vol lof werd ontvangen. Spel o.a. Dagmar Slagmolen, concept Via Berlin, Regie Ria Marks.

.

2018                         Shadow Music: wint 2 Internationale YAM-awards!

Voor mijn Tweede Noorse Enscenering maakte ik een nieuw muzikaal arrangement en een unieke choreografie voor Schönbergs Verklärte Nacht voor het Norwegian Chambre Orkestra; 25 bewegende en uit het hoofd spelende strijkers volledig in kostuum.  Dit werd bekroond met 2 Internationale YAM-awards: Best Large Ensemble èn Production of the year 2018!

Wereldpremière 2017 te Oslo/ Noorwegen. Met veel dank aan de Fast Forward Beurs van het FPK en Oorkaan.

.

2018                          Instant Love

Over de vreselijke wereld van mensenhandel waarin iedereen op een bepaalde manier vast zit in een vreselijk web. Tweede deel van het instant-drieluik van Via Berlin in co-productie met Cello Octet Amsterdam.  Spel o.a. Dagmar Slagmolen, Concept Via Berlin, regie Ria Marks.

.

2017/ 2021                 Feledragen: Genomineerd voor Internationale YAM-awards!

Voor mijn Eerste Noorse Enscenering maakte ik een spannende multidisciplinaire Muziekvoorstelling familie voorstelling met multi musicus, danser en kunstenaar Andreas Ljones. Deze voorstelling werd in 2021 genomineerd voor de internationale YAM-awards voor Best Small Ensemble. Met veel dank aan de Fast Forward Beurs van het FPK en Ooraan.

Première januari 2017, reprises tm 2021.

.

2017                        Breaking the Silence – naar Kosovo & Rusland

Nieuwe Muziektheatervoorstelling van Via Berlin ism Berlage Saxophone Quartet.

Internationale première Pristina/ Kosovo mei 2017. Première Oerol festival juni 2017. Daarna naar het Grachten festival en een theatertournee langs de Nederlandse theaters. volgenden een tournee naar  Rusland (Moskou & St Petersburg) en naar China. Spel Dagmar Slagmolen, Concept Via berlin, regie Ria Marks.

.

2017                         Het Griezelorkest

Een komische en griezelige muzikale familievoorstelling ism het Rotterdams Philharmonisch Orkest & het Residentie Orkest. Concept, tekst en regie Dagmar Slagmolen.

.

2016                         De Meester & Margarita

Op uitnodiging van de Cellobiënnale maakte ik een moderne muziektheater versie van het beroemde boek van Michail Boelgakov voor 10 musici, voor de Take Five serie van de Cellobiënnale 2016 in co-productie met het Conservatorium van Amsterdam. Concept, muziekdramaturgie en regie Dagmar Slagmolen.

.

2016                          Instant Happiness

Over het leed dat de consumptiemaatschappij bij zijn eigen volgers te weeg brengt. Deel 1 van een nieuw drieluik met Cello Octet Amsterdam ism Via berlin. Concept en regie. Premiere Oerol 2016

.

2016                          Hoge Noodt

Poëtische Muzikale familievoorstelling over vuil en viezigheid ism Wishful Singing en Oorkaan. Concept en Regie Dagmar Slagmolen. Toerde door Nederland en Luxemburg. Première okt 2016

.

2016                           OOIT

Nieuwe eigen tekst voor een Bellevue Lunch voorstelling door Via Berlin. Spel dagmar Slagmolen en Rosa Arnold, regie Paul van der Laan. Première maart 2016.

.

2016                           Meneer Tobias en het zwarte monster

Muziekvoorstelling voor kinderen, ism Oorkaan. Concept en regie Dagmar Slagmolen. Première juni 2016

.

2015                           Comfortzone  

Nieuwe Muziektheatervoorstelling van Via Berlin in co-productie met het Ragazze Quartet. Nieuw tekst Dagmar Slagmolen, spel Dagmar Slagmolen, Gerindo Karthadinata en het Ragazze Quartet. Regie Ria Marks. Première september 2015.

.

2015        Masote’s Dream  wint Naledi Theatre Awards category best “cutting edge” production

Muziektheatervoorstelling over het bijzondere leven van Michael Matlela Masote. Concept, tekst en regie Dagmar Slagmolen. Ook maakte ik hiervoor een nieuwe bewerking van Handels Messiah.  Co-productie tussen Orkater, Via Berlin &  Zuid Afrika (Bloemfontein, Soweto, Grahamstown NAF). Première juli 2015 tijdens het National Arts Festival in Grahamstown Zuid Afrika.

.

2015                           Dead End  

Muziektheatervoorstelling van Via Berlin. Dagmar Slagmolen in co-creatie met vormgever Michiel Voet, componist Sytze Pruiksma en acteur Gerindo Karthadinata. Première Oerol 2015.

.

2012/2015                Cellostorm genomineerd voor Europese YEAH-award  

Muziekvoorstelling ism Cello Octet Amsterdam.  Genomineerd voor de Europese YEAH award 2015 (en de Mondiale YAMA award 2013). Concept en regie Dagmar Slagmolen. Première 2012, toert sindsdien met veel succes door europa.

.

2014 – ’15                   Enkele Reis Mars 

Muziekvoorstelling voor Calefax rietkwintet. Concept en regie Dagmar Slagmolen. Toerde door Nederland, Duitsland en België. Première januari 2015.

.

2014/ ’15 / ’16             Roaring Twenties meermaals in  reprise

Enscenering en regie voor Calefax Rietkwintet & sopraan Cora Burggraaf. Na het succes in Nederland en Engeland (Wigmore Hall) ging de Roaring Twenties nogmaals in reprise langs de Nederlandse concertzalen met extra repertoire.

.

2014                            Foodlifecrises

Muziekvoorstelling voor de Parade met het Ragazze Kwartet, Nora Fisher en Remco Menting. Muziek Morris Kliphuis. Première juli 2014.

.

2014                            The sound of Running

Route jong Talent: festival voorstelling voor Festival Klassiek & het Grachtenfestival. Concept en regie Dagmar Slagmolen. Beelden i.s.m. Karst Janneke Rogaar. Première juni 2014.

.

2014                            De muren hebben oren

Prachtige poëtische Muziektvoorstelling in opdracht van het Nederlands Blazers Ensemble, met het NBE Jong. Première maart 2014.

.

2014                            Far from Home

Grote Theatrale Enscenering voor het Nederlands Kamerkoor & Calefax Riet quintet, grote zaal. Première maart 2014.

.

2014                            Regie Jubileum concert Nederlandse Fluitacademie

Theatrale enscenering grote Zaal Vredenburg, met 500 fluiten, Eric Vloeimans en Thijs van Leer, november 2014 te Utrecht.

.

2013-’14                      Oorwurm

Familie muziekvoorstelling ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Ton Koopman. Met  het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman. Regie Dagmar Slagmolen. Première februari 2014. Reprise Oktober 2014.

.

2013                            Het Kleine Nachtorkest

Muziekvoorstelling met het Brabants Orkest. Concept en regie Dagmar Slagmolen. Première februari 2014.

.

2013                            Wie zet ’s nachts de sterren aan?

Muziektheatervoorstelling voor Amsterdam Sinfonietta/ Concertgebouw Amsterdam. Concept en Regie Dagmar Slagmolen. Première oktober 2013. Meerdere malen in reprise genomen tm 2022

.

2013                            Kreutzersonate

Bewerking gemaakt van boek naar een muziek-theatermonoloog iov het Ragazze Kwartet, gespeeld door Porgy Franssen. tekst en regie Dagmar Slagmolen. Première augustus 2013.

.

2013                           Home Sweet Home 

Muziektheatervoorstelling Via Berlin, deel 3 Oorlogs-drieluik. nieuwe tekst en spel Dagmar Slagmolen. Première 2013.

.

2012/2013                Cellostorm genomineerd Mondiale YAMA-award 

Muziekvoorstelling ism Cello Octet Amsterdam.  Genomineerd voor (de Europese YEAH award 2015 en) de Mondiale YAMA award 2013. Concept en regie Dagmar Slagmolen.

.

2012                          Kerst met Karin

Enscenering van het Nederlands Kamer Koor en Karin Bloemen. Premiere december 2012.

.

2011                           Duif 

Bellevue Lunchvoorstelling. geschreven samen met schrijfster Evianne Lamme. Daarna ook zelf gespeeld. Première december 2011.

.

2010/2011                  Vanaf nu heet je Pjotr 

Muziektheatervoorstelling Via Berlin/ Orkater De Nieuwkomers, deel 2 Oorlogs-drieluik. Nieuw geschreven eigen tekst en spel Dagmar Slagmolen. Première 2011. Speelde in Nederland en Brazilië.

.

2009/ 2010               Een Mond Vol Zand

Muziektheatervoorstelling Via Berlin/ Orkater De Nieuwkomers, deel 1 Oorlogs-drieluik. Nieuw geschreven eigen tekst en spel Dagmar Slagmolen. Première 2009. Speelde in Nederland en Engeland.

.

2005                          Waar bloed niet kruipen mag

Eigen afstudeerfilm voor Toneelschool Arnhem. Concept, tekst en regie Dagmar Slagmolen. Première juni 2005.

.

2004                         Medea’s Handen

Concept, eigen nieuwe tekst en spel Dagmar Slagmolen. Muziektheatervoorstelling obv Paul Koek. Première juni 2004.

.

2003/2004               Machteloos Vermoeden 

Solo met eigen nieuwe tekst obv Fred Goessens/ TGA. Première januari 2000